< Tilbage til oversigten

27 jul 2011

Moodys opgraderer Brasiliens kreditvurdering

Investeringsgraden hæves fra Baa3 til Baa2

Investeringsgraden hæves fra Baa3 til Baa2, og Moody's følger dermed i fodsporenene på Fitch, der allerede i april valgte at hæve kreditvurderingen.

De opgraderede kreditvurderinger begrundes primært med Brasiliens evne til at levere langsigtet stabil vækst og virkningsfulde rentestigninger og budgetnedskæringer i tider med stigende inflation, som gradvist vil reducere landets sårbarhed overfor negative eksterne stød til økonomien.

De postive nyheder går imod de europæiske strømninger, hvor en række nedgraderede kreditvurderinger i flere udsatte europæiske lande er realiseret, som følge af gældskrisen, i løbet af det sidste års tid.

Det betyder at 2 ud af de 3 store kreditvurderingsbureauer har valgt at hæve kreditvurdering, og også S&P har blikket rettet mod den positive brasilianske udvikling:

"Brazil's diverse economic structure, expanding middle class, and the potential for higher exports should sustain both GDP growth and external liquidity in the next three to five years." Standard & Poors kredit analytiker Sebastian Briozzo.
Kilde: S&P

Videopræsentation


Se det brasilianske marked fra vores perspektiv

Læs mere her